Danie z rodzaju:
Zaskocz znajomych kulinarną propozycją z AleSmaki.
Czas przygotowania: około 30 min.Łatwe w przygotowaniu
Ograniczona dostępność jednego ze składników - orzechy Pini
Do zrobienia tego dania - około 3-4 porcji potrzebujemy:
Przepis na szpinak:
Przygotowanie:
Rodzynki zalać gorącą woda i odstawić na minimum 20 min. Na patelnię wsypać orzeszki Pini i prażyć do zarumienienia. W drugiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy nasz szpinak. Smażmy na małym ogniu intensywnie mieszając (do zwiędnięcia liści). Jeżeli używamy mrożonego szpinaku to musimy smażyć szpinak do odparowania cieczy i dopiero potem dodać łyżkę masła. Na patelnię dodajemy orzechy i odcedzone z wody rodzynki. Wszystko jeszcze dusimy około 5 min.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz