Danie z rodzaju:
Zaskocz znajomych kulinarną propozycją z AleSmaki.
Czas przygotowania: około 40 min.Łatwe w przygotowaniu
Bardzo wysoka dostępność składników
Do zrobienia tego dania potrzebujemy:
Przygotowanie:
Gotujemy makaron - każdy rodzaj w oddzielnym garnku (należy uważać, żeby nie rozgotować któregoś z nich). W międzyczasie odcedzamy tuńczyka i mieszamy w oddzielnej miseczce z twarogiem naturalnym (np. Twaróg Delikatny President). Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie przygotowujemy naczynie do pieczenia dania. Może to być - jak w przedstawionym przypadku - tortownica lub po prostu naczynie żaroodporne. Kładziemy spaghetti na dno, polewamy częścią powstałego "sosu twarogowo - tuńczykowego" następnie promieniście rozkładamy makaron rigatoni, tak żeby powstały 2 warstwy, wylewamy pozostałą część "sosu" i kładziemy trzecią warstwę (ale tylko po brzegu - dookoła). Posypujemy środek serem tartym mozzarella. Kroimy pomidory i oliwki i kładziemy na wierzch. Wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 20 min.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz