Danie z rodzaju:
Zaskocz znajomych kulinarną propozycją z AleSmaki.
Czas przygotowania: około 30 min.Łatwe w przygotowaniu
Bardzo wysoka dostępność składników
Do zrobienia tego dania dla 3-4 osób potrzebujemy:
Do garnka wlewamy około 3,5 litra wody. Dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchew, pietruszkę oraz grubo posiekaną cebulę. Gotujemy wszystko do wrzenia. Następnie wlewamy sos rybny i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy wszystko do momentu aż zmiękną warzywa. Dorzucamy krewetki i pokrojony w plastry por. Wszystko gotujemy na małym ogniu jeszcze około 5-10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Teraz czas na dodanie filetów rybnych. Filety dzielimy na dwa kawałki. Do oddzielnego garnuszka odlewamy około 1 litra naszej zupy (sam wywar bez warzyw) i doprowadzamy do wrzenia. Do wrzącego wywaru wkładamy nasze filety. Gotujemy około 5 min. Sposób podania zupy: na talerzu/misce kładziemy warzywa, krewetki i następnie filet . Zalewamy wszystko zupą i posypujemy siekaną pietruszką.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz