wtorek, 17 lipca 2012

NADZIEWANE AWOKADO


Zaskocz znajomych kulinarną propozycją z AleSmaki.
Czas przygotowania: około 30 min  
Łatwe  w  przygotowaniu
Duża  dostępność składników
                                                                                 
Do przygotowania  potrzebujemy:

  • awokado
  • ser feta
  • czarne oliwki
  • pomidory koktajlowe
  • krewetki królewskie
  • czosnek 
  • oliwa
  • limonka
  • optymalnie  - kawior
                                                                                                                                                         
Przygotowanie:
Awokado kroimy na połówki i staramy się wydobyć miąższ nie uszkadzając skórki.  Do miseczki  dodajemy pokrojony w drobną kostkę  ser feta, miąższ z awokado, pokrojone w ćwiartki oliwki (wcześniej koniecznie opłuczcie pod bieżącą wodą) i pomidory koktajlowe.  Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku sokiem z limonki.
Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i podgrzewamy. Po 2-3 minutach dodajemy posiekany czosnek i krewetki (3-4 krewetki na jedną połówkę awokado).  Smażymy krewetki około 5 min od czasu do czasu mieszając.
 "Miseczki " jakie nam powstały z połówek awokado  nadziewamy przygotowanym "farszem" z sera, awokado, oliwek i pomidorów, ozdabiamy krewetkami i kawiorem.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz