Łatwe w przygotowaniu
Duża dostępność składników
Do przygotowania potrzebujemy:
- 1,5 kostki chudego twarogu
- 1 szklanka prażonych solonych migdałów
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- 1 główka sałaty
- sól i pieprz
- pomidory koktajlowe
Delikatnie odrywamy liście sałaty i wrzucamy je do wrzącej wody na 2 minuty, po tym czasie od razu przekładamy liście do zimnej wody. Po chwili wykładamy liście na ręcznik i osuszamy.
Do miseczki wkładamy twaróg, posiekane orzechy i żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy . Jeżeli masa jest zbyt "sucha" to możemy dodać łyżkę gęstej śmietany/ jogurtu. Doprawimy solą i pieprzem do smaku.
Następnie bierzemy 2 liście sałaty i układamy je tak aby na siebie zachodziły (około 3cm). Z masy formujemy kulkę i kładziemy na brzeg liści, zwijamy jak gołąbka.
Podając ozdabiamy przekrojonymi na połówki pomidorami koktajlowymi i opruszamy kolorowym pieprzem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz