Zaskocz znajomych kulinarną propozycją z AleSmaki.
Czas przygotowania: około 30 minut
Łatwe w przygotowaniu
Duża dostępność składników
- 0,5 kg filetów z łososia (bez skóry)
- 1 średniej wielkości cebulę
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- klika świeżych liści bazylii
- 1 łyżkę oliwy
- 1 limonkę
- 1 cytrynę
- 3 żółtka (1 na osobę)
- musztardę Dijon (optymalnie)
- oliwki lub marynowane grzyby w occie (polecam te drugie)
Łososia kroimy w grubą kostkę 1cm x 1cm (nie większą). Rybę skrapiamy oliwą, sokiem z limonki oraz cytryny i odstawimy na 10 min do lodówki. Pozostałe składniki bardzo drobno siekamy i dodajemy do łososia po tym czasie. Wszystko dokładnie mieszamy. Optymalnie można doprawić tatara łyżeczką musztardy. Koniecznie podawać z żółtkiem oraz zielonymi oliwkami lub, co gorąco polecam z marynowanymi grzybami w occie.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz